Les Filloux
Le Vertige

Route “du Centre de la France”

Rondreis door het Centraal Massief

Vanaf € 457,50 p.p. op basis van half pension

Deze keer geen “Tour de France” per fiets, maar “een route du Centre de la France” met uw eigen auto, waarbij u drie schitterende provincies van dit land gaat verkennen. U reist met eigen vervoer naar het golvende landschap van de Creuse waar de vele riviertjes het landschap bepalen. Daarna naar een gevarieerd gebied met veel cultuur in de Corrèze en tenslotte bezoekt u het gelaagde landschap van de Auvergne. In elke provincie verblijft u in chambres d‘hôtes van Nederlandse eigenaren, die zich de Franse leefwijze van die streek eigen hebben gemaakt. Ter plekke kunt u te voet of met uw auto het gebied verkennen met zijn eigen verrassende karakter, zijn eigen cultuur en zijn eigen culinaire specialiteiten, waar u met volle teugen van kunt genieten. Als eerste start u in het departement van de Creuse in de streek de Limousin, daarna trekt u verder naar de Corrèze gelegen in de zuidelijke uitlopers van het Massif Central om vervolgens als laatste de Auvergne te bezoeken. Afhankelijk van de bezetting is het mogelijk dat u dit arrangement in een andere volgorde aflegt.

Wie zijn wij?

Les Filloux

Hartelijk wordt u ontvangen door Cees en Marjolein in hun 17de-eeuwse boerderij in de Creuse, een bergachtig gebied met vele plateaus en steil beboste hellingen. Het is een waterrijke streek met talrijke riviertjes en meertjes. Spectaculair is het uitzicht op het dal van de Creuse die zich een weg baant tussen de steile kloofwanden. Impressionistische schilders hebben hier inspiratie opgedaan, wat te bezichtigen is in het kunstcentrum van de Vallée van de Creuse.

Meer informatie over ons vindt u op: www.lesfilloux.nl

Auberge des Ruines de Merle

In de Corrèze logeert u bij Jan in, Auberge des Ruines de Merle, een authentieke herberg gelegen in het dorpje St. Cirgues la Loutre. De omgeving kenmerkt zicht door uitgestrekte landschappen afgewisseld door bossen en de rivieren de Dordogne et de Maronne, kleine stadjes, slaperige dorpjes, grazende Limousin-koeien van de plaatselijke Franse boer. Een prachtig wandelgebied, maar eveneens een mooie omgeving voor cultuurhistorische uitstapjes naar bijvoorbeeld Les Tours de Merle of Les, Fermes du Moyen Age en Xaintrie. Verder is het uiteraard mogelijk om te kanoën op de Dordogne in de buurt van Argentat.

Meer informatie over ons vindt u op: www.aubergedemerle.com

Le Vertige

De Auvergne met één van de grootste natuurparken van Frankrijk, de Haut-Livradois. De streek biedt u een bijzonder afwisselend en karakteristiek landschap. Hier verblijft u in de sfeervolle voormalige boerderij van Cees en Gerda, Le Vertige. Het terrein biedt u een prachtig uitzicht op het gelaagde landschap en de “Chaine de puys”, waaronder de de Puy de Dôme. De directe omgeving kenmerkt zich door de authentiek Franse campagne met schilderachtige dorpen, bossen en velden. U kunt hier uren lopen zonder iemand tegen te komen.

Meer informatie over ons vindt u op: www.levertige.nl

Wat bieden wij u?

Een geheel verzorgd arrangement op basis van half pension in drie uitstekende chambre d‘hôtes.
U kunt een ruime gastenkamer verwachten met privé badkamer.

U gaat kennis maken met drie prachtige gebieden van Frankrijk, namelijk de Creuse, de Corrèze en de Auvergne.

De maaltijden bij elke chambre d‘hôtes zijn goed verzorgd en u kunt streekgebonden gerechten verwachten.

De afstanden van chambre d‘hôtes naar chambre d‘hôtes zijn goed berijdbaar (ongeveer 200 km).

Een vakantie zonder zorgen! Alles wordt voor u geregeld en bij aankomst staan wij voor u klaar. Ter plekke kan een programma met u worden samengesteld, maar wenst u helemaal niets te doen... ook dat behoort tot de mogelijkheid.

En... met alle comfort die wij u bieden is dit arrangement voordelig geprijsd.

Heerlijke wandelmaanden zijn april, mei, juni en september, oktober.

Onze condities

U verblijft bij elke chambre d‘hôtes evenveel dagen.

De prijs is alleen op basis van 2 personen per kamer.

Betaling: 50% van de verschuldigde kosten binnen 2 weken na ontvangst van de bevestiging, het restant uiterlijk 4 weken voor aankomst. Bij late boekingen adviseren wij het gehele bedrag in 1x te betalen.

Bij dit arrangement is niet inbegrepen: lunches, entreegelden en consumpties.

U kunt elk moment van de week arriveren of vertrekken, afhankelijk van de bezetting van elke
chambre d‘hôtes.

Boekingsdagen en hun tarief zijn:

Aantal dagenIndelingPrijs
9 daagse reis3 x 3 dagen€ 457,50 p.p
12 daagse reis3 x 4 dagen€ 610,- p.p.
15 daagse reis3 x 5 dagen€ 762,50 p.p.
18 daagse reis3 x 6 dagen€ 915,- p.p.

Tenslotte raden wij u aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reserveren

Heeft u vragen of wilt u reserveren neem dan contact met ons op:
Tel.: 0033555648118 (Cees Groenenberg) of
Email: lesnl@lesfilloux.nl